Bijzonder nieuws uit Kenia

Een succes, dat is het zonder twijfel te noemen. Ruim veertig ontwerpers en architecten schreven zich afgelopen jaar in voor weer een nieuwe editie van de Circulair Design Award. De Circulair Design Award is een initiatief van Rabobank Metropoolregio Amsterdam en Desko. Ieder jaar wordt de bijzondere award uitgereikt aan het beste circulaire interieur- of productdesign.

Elmar stromer, founder van textielinzameling en recyclingbedrijf Africa Collect Textiles (ACT), won de 1e prijs met zijn ontwerp voor de stoel Duffus. Veel tweedehandskleding uit Nederland wordt doorverkocht aan Keniaanse importeurs. Kleding wordt gedragen en vervolgens verbrand of gedumpt. ACT zamelt gedragen textiel (opnieuw)

in middels inzamelcontainers op universiteiten, in winkelcentra en kerken in Nairobi. Door middel van ‘low-tech’ recycling methodes worden materiaal gerecycled en gescheiden gehouden. Zo kunnen ze blijvend gerecycled worden.

Elmar bedacht een speciale techniek voor het gerecyclede materiaal geïnspireerd op de weeftechniek voor Afrikaans haar. Denk hierbij aan producten zoals schoenen, matten, poefs en stoelen. Elmar zijn missie is lokaal een werkplaats in te richten, banen te creëren en de producten verder te ontwikkelen en te produceren

Onlangs kregen bijzonder nieuws uit Kenia wat wij graag met u willen delen. Elmar is de afgelopen tijd in Kenia druk geweest en heeft met het gewonnen geld al hele goede stappen gezet richting een circulair textiel keten!  Hij stuurde ons de foto’s van mensen die al volop denim aan het recyclen zijn in hippe matten.

Het inzamelen, het recyclen en deze banen worden dus mede mogelijk gemaakt door het doorzettingsvermogen van Elmar en het prijzengeld van de circulair design Award. Daar worden we blij van.

We were at UNEA

We are excited to be one of the exhibitors at this year’s UNEA6 conference. The United Nations Environment Assembly is the world’s highest-level decision-making body

Read More »

Let’s promote circularity

Did you know that the fashion industry is one of the biggest contributors to environmental pollution? Through the support of The DOEN Foundation, we have

Read More »